RIP: Радмила Угринова – Скаловска

Вчера во Скопје почина проф. д-р Радмила Угринова-Скаловска (1926-2018), еден од највлијателните македонисти.

Угринова – Скаловска била ученичка во првата генерација студенти на Блаже Конески, долгогодишен професор по предметите Старословенки јазик и Споредбена граматика на словенските јазици на Филолошкиот факултет во Скопје и наш најискусен медиевист и старословенист.

SHARE