Рубенс Муратовски: Дали сега Националист значи Македонец?

Актерот Рубенс Муратовски во свој стил ја коментира вчерашната одлука на Владата придавката „македонска“ да се замени со „национална“ во името на 136 државни институции.

„Дали сега Националист значи Македонец?“, прашува Муратовски на својот профил на Твитер.

За истата тема уште два твита од него:

„Според имињата на националните институции еден заклучок е неизбежен. Националност = националец?“.

„Тој : Национална филхармонија.

Јас : А на која нација?

Тој : А бе ти не сакаш криминалците од ВМРО да лежат затвор?

Јас : ммакхкцкрквџдттрффгкѕкгкдкгхг да ти хгфффгвффтхдсљдгфње!“.

SHARE

5 Коментари

  1. Човек може да биде и демократ и напреден, а може да биде и заостанат и глупав. Без разлика дали се нарекува Македонец или поинаку. Филхармонијата може да биде со високо реноме или да биде карикатура од филхармонија, без разлика дали се нарекува Македонска или Национална.

    • Толку напредни како вас северџаните се викаат предавници.

Comments are closed.