Рубенс Муратовски за референцата, наметнатото име и природно глупите

Актерот Рубенс Муратовски се чуди што некој сè уште не прави разлика меѓу доскорешната референца за надворешна употреба (ФИРОМ) и новото име на државата (Северна Македонија) за севкупна употреба.

„Да не ја разбираш разликата помеѓу референца за надворешна употреба, повторувам за малоумни, надворешна употреба, и ново, наметнато и против желбата на огромно мнозинство народ име, тогаш си или природно глуп, или вежбаш“, напиша тој на својот профил на Твитер.

SHARE

3 Коментари

Comments are closed.