Рударите од идната година порано во пензија

Идните мерки за пензионирање во рударскиот сектор предвидуваат од 2019 година жените да можат да се пензионираат со 35, а мажите со 40 години работен стаж.

„Навистина ни е драго што сме тука да ја споделам радоста заедно со рударите од овој крај“ изјави министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска во Македонска Каменица токму на меѓународниот ден на рударите.

На рударите за една година работа им се пресметува бенифициран стаж од 18 месеци,пренесува МИА.

SHARE