Во големата сала на НУЦК „Антон Панов“, струмичанецот  Јани Бојаџи пред своите сограѓани го претстави својот филм „Ругање со Христос“ и беше награден со гриомогласен аплауз.

Филмот кој предизвика контроверзии и за кој се бараше забрана зборува за граѓанската војна во Грција и настаните од 2001 година.

Вечерва и утре следуваат уште две проекции.

Амбасадорот Тимоние го виде “Ругање со Христос”, Заев, БЕСА и ДУИ во небрано

SHARE

1 Коментар

  1. Како бе така громогласен аплауз? Па нели беше говор на омраза?

Comments are closed.