Русија има нов премиер!

Руката Дума го потврди именувањето на Михаил Мишустин.
Тој доаѓа ден по „ненадејната“ оставка на досегашниот премиер, Дмитриј Медведев, која пак, следеше по говорот на рускиот претседател пред државните заменици на Дума.

Многу меѓународни медиуми известуваат дека зад него стои комбинаторика на Владимир Путин, кој има за цел да остане на власт.

SHARE