Русија ќе ја замени американската електроника со своја

Поради санкциите од САД,Руската Федерација ќе ги замени електронските компоненти со сопствени изјави Денис Мантуров, министер за индустрија и трговија на Русија.

„Ние веќе подготвивме низа одговори за неутрализирање на ефектот на американската мерка. Недостапните електронски компоненти ќе бидат заменети со сопствени, а недостигот ќе биде увезен од земјите во Југоисточна Азија, каде што пазарите се отворени за нас“, истакна Мантуров, пренесува БГНЕС.

SHARE