Во очекување на реакција од Атина за прекршувањето на Преспански договор од премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев, со честитката за ракометната победа на Македонија над Бахреин, како при неговата неодамнешна најава дека во училиштата во Грција ќе се учело на македонски јазик, мистеријата ја реши писателот и режисер Александар Русјаков.

SHARE

5 Коментари

  1. Абе „хакнат“, уште ли си во Македонија? Нели велеше ќе бегаш во Русија во манастир кога ќе се изгласаат уставните измени? Ајде сиктер.

  2. hahahaaaaa…. abe nieden eto ruskaja zemlja Makedoniya ! ot iskona do segodnja ! da zivyot ruskij narod ot Makedonii ! ednaya Makedoniya-Russiya !

  3. Ние и Русија, Бог и шеширџија! Ние сме дното на словенските народи. Ние сме ѓубрето на словенските народи и не сме достојни да се наречеме словенски народ. Ние сме за подсмев во светот. Едвај успеавме да се сознаеме кој сме непосредно пред Втората светска војна и благодарение на КПЈ и македонските комунисти, успеавме да се избориме за своја држава дури во 1943 година. Последниве години, под власт на ВМРО-ДПМНЕ, се одрековме од своите словенски корени и за мајтап на светот почнавме да се претставуваме како потомци на античките Македонци. Почнавме да крадеме туѓа историја и да се китиме со туѓи перја, за да се покажеме поголеми пред очите на другите, а тие умираа од смеење. ВМРО-ДПМНЕ ја сроза Македонија и ја направи најмизерна земја во Европа, па уште се противи на влезот на Македонија во НАТО и ЕУ. Ние и Русија!? Ние и некое афричко племе, то може.

    • glup si vrska nemas od sarkazam, …neli sme dosle so cevcinjata u aktcanta i pravac makedonlar….znaci rujaci sme ! RUSKIJ NAROD OT MAKEDONIYA ! … a be glup ima neso poluvistina so tropas ama cim do sega ne si naucil niso nema ni da naucis ! …teraj si taka nit iam namera da te ucam !…
      T ” kandiiiiiiiii ! ! !….iiiIIIIiii….I !

Comments are closed.