Амбасадата на Руската Федерација во Македонија со честитка за празникот Илинден, во која 2 август го означува како „вечен симбол на македонската борба за слобода“.

„Македониум“ во Крушево е искористен како заднина за честитката на 117-годишнината од Илинден од Амбасадата на САД.

Британската амбасадорка Рејчел Галовеј им го честита Денот на Републиката „на сите граѓани на Република Северна Македонија“.

SHARE