САД го сопреа „Јужен поток“, чиј крак требаше да има Македонија, откри Борисов

Бугарскиот премиер Бојко Борисов пред пратениците откри дека гасоводот „Јужен поток“, со кој требаше да се поврзе и Македонија, бил сопрен од САД и од западноевропските држави. „Знаете зошто беше прекинат ‘Јужен поток’? Во пракса огромниот притисок од САД и од државите од Западна Европа и против ‘Јужен поток’, и против ‘Северен поток’, го правеа … Continue reading САД го сопреа „Јужен поток“, чиј крак требаше да има Македонија, откри Борисов