Садула Дураки поднесе оставка, му пиша на Заев

Министерот за животна средина поднел освка на местото на прв човек на Министерството за животна средина.

Дураку,  според предлогот на премиерот Зоран Заев„ е ротиран“ во новоформираното, 26-то министерство за политчки систем

Во оставката до Зоран Заев, досегашниот министер за животна средина го потсетува премиерот, колкуу тоа многу акции биле спроведени за време на неговиот мандат „ ќе остават траен белег воунапредување на животната средина“

Јавноста многу малку го познава Дураки како министер. За време на неговиот мандат тој се прослави со изјавата дека не се бави со граѓани како задолжен министер за екологија воекот на најголемото загадување забележано во Скопје и во државата.

SHARE