Самоубиствен напад во Министерство за надворешни на Либија

Дваѝјца бомбаши-самоубијци отвориле утрово оган во зградата на Министерството за надворешни работи на Либија во Триполи, а потоа се разнеле, јави Ројтерс.

Од фотографиите објавени во социјалните медиуми се гледа густ чад што излегува од зградата на Министестото, но информациите за нападот засега не се потврдени.

SHARE