Сарачини вели не биле пилоти, туку пилот проекти

Петрит Сарачини, ангажиран во пи-ар службата на Владата, објаснува како тоа жителите на Арачиново помислиле дека ќе има вработувања за пилоти и тоа го припишува на лош превод.

„Која е разликата меѓу ‘пилот-проекти за вработување’ и ‘проекти за вработување пилоти?“. пишува Сарачини на ТВитер и додава дека за тоа ќе се дознаело во „следната епизода Изгубени во преводот“.

Сарачини, сепак не споменува од каде бројката од 300 пилоти

SHARE