Сцената што лебдеше во воздухот на протестот на опозицијата

Легендарната сцена од филмот „Трето полувреме“ лебдеше вечерва во воздухот во Скопје на протестниот митинг на опозицијата.

Името Македонија и критиките кон Владата која заговара менување на уставното име беше централен дел од пораките на опозицијата.

Зборовите на актерот Митко Апостоловски во филмот на Дарко Митревски вечерва никој не ги изговори јавно, но тие беа дел од атмосферата на протестот.

SHARE