СДК откри измама или грешка на владин министер

Министерот за култура Асаф Адеми манипулирал кога се пофалил дека не потрошил ниту денар од владиниот буџет во месец мај, открива порталот сдк.мк.

Проблемот е што Адеми се пофалил дека не трошел државни пари како прв човек во културата за што беше пофален од илјадници луѓе, а во периодот за кој се фали воопшто не бил министер.

Освен ако воопшто не знае дека министер станал дури во јуни а извештајот за трошење е до мај тогаш министерот направил груба манипулација со јавноста.

Неговиот најголем гаф досега е обидот да биде забранет филмот Ругање со Христос на режисерот Јани Бојаџи заради наводно антиалбанство.

Линк до информацијата на СДК.мк

SHARE