СДК: Владата бара „бришење“ на Порта Македонија и на споменикот на Мајка Тереза

Владата доставила барање до Општина Центар од новиот детален урбанистички план „Мал ринг“ да се избришат маркичките на Порта Македонија и споменикот на Мајка Тереза, дознава порталот СакамДаКажам. Работната група за справување со проектот „Скопје 2014“ која беше формирана од Владата на СДСМ по доаѓањето на власт во 2017 година, за овие два објекти кажа … Continue reading СДК: Владата бара „бришење“ на Порта Македонија и на споменикот на Мајка Тереза