Долговите на приватните винарници кон лозарите кои не можеа да го наплатат предадениот род од 2014-2016 година, ќе бидат покриени од државата

Над 1.5 милиони евра ќе завршат директно кај лозарите во Тиквешкиот регион, се наведува во соопштението на СДСМ.

Со предлог измени на Законот за земјоделство и рурален развој кои треба да се најдат во Собранието, ќе се постави правен основ државата да ги преземе неподмирените обврски и парите за предадено грозје во конкретниот период, за да бидат исплатени во најкус рок, соопштуваат од СДСМ.

SHARE

1 Коментар

  1. Аман бе!! Зошто јас да плаќам за некој да прави бизнис? Зошто некому да му ја плаќам и струјата? Ненормални ли сме ние што плаќаме се? КРИМИНАЛЦИ МАМЕТО ДА ВИ ГО ЕБАМ.

Comments are closed.