СДСМ попопуларна од ДУИ кај Албанците

Социјалдемократскиот сојуз е најпопуларна партија кај албанскиот електорат, покажува анкетата на МЦМС и на ТВ Телма.

Дури  27,5 отсто од граѓаните Албанци би гласале за оваа партија додека за ДУИ, според анкетата, се изјасниле 27 отсто.

Опозициската партија,која има нула поддрша кај Албанците е најпопуларна кај Македонците со 30,4 отсто поддршка додека за СДСМ се изјасниле 25,5 отсто од анкетираните.

Инаку според рејтингот, СДСМ е најпопуларна партија 26,8 отсто поддршка кај граѓаните, а ВМРО-ДПМНЕ има 21,5 по пад на популарноста.

 

SHARE