СДСМ пред исчезнување: Виден член за „краставите жаби“ до Заев

Професорот Атанас Вангелов, еден од највлијателните членови и основач на СДСМ, вели дека делумно е точна анализата за распаѓање на партијата која му даваше високи позиции, а беше и амбасадор во Унгарија.

Вангелов во колумна со наслов „Две крастави жаби“ за Плусинфо.мк за двајца од највисоките партиски функционери, потпретседателката Радмила Шеќеринска и генералниот секретар Александар Кирацоски, искажува низа сериозни критики, а вицепремиерката ја поврзува со византиски методи на политичко преживување.

Целата колумна на плусинфо.мк на овој линк

https://plusinfo.mk/%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d0%b6%d0%b0%d0%b1%d0%b8/

SHARE