Се исуши германска донација од 25.000 евра

Eко дрвото, кое лани во март беше поставено во центарот на Тетово, целосно се исуши поради технички дефект на водната пумпа, пишува порталот СДК.мк.

Еко дрвото вредно 25.000 евра беше подарок од Германија. Неговата намена е преку посебниот вид мовести растенија кои се вградени во него да го прочистуваат загадениот градски воздух од штетните ПМ10 и ПМ5 честички.

Повеќе на сдк.мк

SHARE

Оставете коментар