Се јави и Игор Џамбазов: Утре може народ ќе немаме

Со стихови на поезијата од книгата Лажно време на Раде Силјан од 1990 година пред референдумот од Маврово преку видео се јави легендарниот Игор Џамбазов.

Што точно му значат последните зборови од стиховите може да нагаѓаме а тие велат “Утре може народ ќе немаме”.

Видеото на следниот линк

ВДАХНОВЕНИОТ: Лажно време

Си имаме море несолено…Лажно време – Раде Силјан Скопје 1990

Posted by MAJKA TI I TATKO TI on Friday, September 28, 2018

SHARE

Оставете коментар