По протестите на „жолтите елеци“ во Франција сега се најавуваат слични демонстрации во Португалија.

Барем така тврди движењето креирано на Фејсбук наречено „Да ја запреме Португалија како форма на протест”.

Освен цените на горивото, фокусот на протестот ќе биде насочен и кон барања за намалување на даноцит.

Подготовките за протестот планиран за 21 декември, започнаа пред неколку дена на Фејсбук, но интерес веќе најавиле илјадници луѓе.

SHARE