Се разболе судијата, „Рекет“ одложен до 10 февруари

Васка Николовска Масевска, главен судија во предметот „Рекет“ денеска го известила судот поради здравствени причини.

„Откако утрово судијата претседател на Советот , од здравствени причини не пристапи на работното место, од страна на судот отповикани се наредбите за спроведување на обвинетите и известени се полициската станица и КПУ затворот Скопје да не се спороведуваат обвинетите со оглед дека судењето не може да се одржи“, кажа судијка Софче Гаврилова која е втор судија во овој предмет.

SHARE