Се случува ли финансиска истрага во амбасадата на САД?

Еден од основачите на движењето #бојкотирам кој важи за доброинформиран активист на Твитер објавува дека во амбасадата на САД во Скопје во моментов се врши истрага за начинот на кој се трошени пари на американските даночни обврзници од кои дел биле дадени на организацијата Отворено општество на магнатот Џорџ Сорос.

Според него дури 11 истражители назначени од админиатрацијата на Доналд Трамп ги чешлаат финансиските извештаи на Агенцијата за меѓународен развој на САД.

Вчера јавноста беше изненадена дека амбасадорот Бејли испратил писмо до судските власти во кое се оградува од нивните пресуди и судски одлуки.

SHARE

2 Коментари

  1. Вест која би привлекла (мое) внимание е вест која би НАЈАВИЛА ЗАТВАРАЊЕ на амбасадата на САД-истите!
    Секоја друга вест е само спин и одвлекување на внимание.
    Сепак кога зборувате-пишувате за финансијски криминал треба да знаете дека целата таа картел корпорација почива на финансиски криминал па ако во некоја нивна експозитура такво што има тоа е нормална работа, Сорос е алатка на АлЦИАда за тоа постојата многу анализи и документи, не знам од каде потребата да ја правдате политиката на САД а да ја напаѓате на АлЦИАда кога таа агенција е нивна и во служба на САД, да не саката да речете дека АлЦИАда се одметнала па почнала да работи за Јужни Занзибар, се е можно во вашите виртуелни светови….

Comments are closed.