Околу 100 лица се удавија денеска откако потона брод со бегалци во близина на западниот брег на Либија, соопшти либисата крајбрежна стража, според која, пронајдени биле 14 преживеани.

Во друг инцидент, либискиот крајбрежна стража го запре пловењето на уште два брода кои пренесувале 200 бегалци и мигранти.

SHARE