И денес се монтираат случаи против Албанци, а пример за тоа е убиството на младиот Саздовски, рече лидерот на Алијансата на Албанците, Зијадин Села, во вчерашното интервју за ТВ 24.

„За случајот со Саздовски, кога двајца млади Албанци, случајно, несакајќи го нападнаа физички починатиот, само затоа што беа Албанци делото беше оквалификувано како свирепо убиство. Правдата се дели по етничка и по партиска линија и тоа се гледа по овој случа“ј, смета Села.

SHARE