Семејството Заеви на средба со папата Франциско

Премиерот Зоран Заев денеска во резиденцијата на претседателот на државата на Водно остварил одделна средба со папата Франциско.

„На средбата порачав дека оваа Апостолска посета е инспирација за народот на Северна Македонија и го замолив Папата Франциск да се помоли за доброто на граѓаните и на земјата. Ја истакнав заложбата Република Северна Македонија да ја продолжи својата афирмација како земја на заедништво и толеранција следејќи го примерот на делото на Светите Кирил и Методиј, кои во 1980 година Ватикан ги прогласи за покровители на Европа“, изјави премиерот

Кон крајот на средбата, на премиерот и на папата Франциско имсе приклучија и сопругата и ќерката на Зоран Заев.

SHARE

3 Коментари

  1. Иванов ти си говно поголемо од зајче, АМНЕСТИРАЈ ГИ НАШИТЕ КОЈ СЕ ВО ЗАТВОР БРАНЕЈКИ РМ!

  2. СЕМЕЈСТВОТО ;;;ПРЕДАВНИЦИ?? ЗАЕВИ СЕ СРЕТНАА СО ФАШИСТИЧКИОТ ГРОБАР КОЈ ДОЈЕ ДА ЈА ПОГРЕБЕ МАКЕДОНИЈА ОВАА ЗАЈАЧИЦА КОЛКУ МУ ИМА ЦИЦАНО НА ФАШИСТИТЕ ЗАЕДНО СО ЗАЈАКОТ ПСЕГА И СИН МУ И ЌЕРКАМУ ГИ ИНВОЛВИРАА ВО ЕДЕН ФАШИСТИЧКИ ГРУПЕН СЕКС

Comments are closed.