Сенаторка против Трамп на претседателските избори во 2020 година

Сенаторката Елизабет Ворен официјално најави дека влегува во претседателската трка во 2020 година за претседател на САД.

За време на нејзиниот митинг во Лоренс, Масачусет, сенаторката упати порака дека се работи за борба за живот:

„Ова е борба за нашите животи. Борба за изградба на Америка каде што соништатата се возможни, Америка која работи за секого”, рече Ворен и даде дека „тоа е причината зошто денес стојам тука: да изјавим дека сум кандидат за претседател на Соединетите Американски Држави“.

Неколку конгресмени меѓу кои и републиканци веќе ѝ дале поддршка на Ворен, јавува Usa Today.

SHARE