Сфати ли Трајанов на каде “дува ветрот” и удри по ,,своите”

Лидерот на Демократскиот сојуз Павле Трајанов кој е дел од владеачката коалиција во емисијата Отворено на Алфа упати остри критики кон власта и својата коалиција.

За Трајанов Македонија е длабоко (по 15′ минута во видеото) криминализирана држава во која не се води битка против корупција со што најдиректно за ваквата состојба меѓу другите фактори ја обвини и владата на Заев.

Трајанов од 2006 година до 2014, цели 8 години беше дел од коалицијата преводена од ВМРО-ДПМНЕ а истата ја напушти поради несогласаување за аферата со прислушувањето.

SHARE

Comments are closed.