Шефица на грчки медиум во Македонија вели дека Борисов и Бугарите се мизерни

Главната и одговорна уредничка на весникот “Независен” кој е формиран со грчки капитал со емотивна реакциија по прес конференцијата на бугарскиот премиер Бојко Борисов во Скопје.

Уредничката на медиумот Слободанка Јовановска од македонската влада бара да не го решава прашањето за Делчев за да се види колку се бугарските власти мизерни.

“Ќе не блокирале ако Гоце Делчев не стане Бугарин. Во среде Скопје се закануваат. Дајте им шанса нека покажат колку се мизерни. Не го решавајте прашањето со нив”, пишува Јовановска на социјалните мрежи.

Весникот “Независен” која таа го води досега на ваков начин не ги осудиле сличните закани и уцени кон Македонија од Грција од каде што се финансира.

SHARE