„Имам добри очекувања, по повеќе од една година се надевам да има некаков напредок“ – изјави за ТВ24 шефот на бугарскиот тим од мешовитата Комисија која после едногодишна пауза е на нова средба.

Бугарските историчари најавуваат дека во Скопје доаѓаат со амбиции да се реши прашањето за Гоце Делчев, во Македонија расте тензијата меѓу власта и опозицијата.

SHARE