Шегаџии го натерале Заев да изнесе безбедносно критични информации 1 (ВИДЕО)

Руските комичари и шегаџии познати како Вован и Лексус денеска објавиле вистински телефонски разговори со македонскиот премиер Зоран Заев.

Во првиот разговор кој на социјалните мрежи се нарекува “Пренк” или шеговита измама еден од нив со со Заев разговара како да е генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг.

Заев не е првата мртва на Вова и Лексус кои се познати во светот по “пренковите” кои им ги подготвиле на францускиот претседател Макрон, на венецуелскиот Гуаидо, на голем број на американски политичари на шефот на НАТО Столтенберг, на украинскиот претседател Порошенко, на американската претставничка во ОOН Ники Хејли и на многу други.

Во разговорот на Заев кој вepyва дека навистина разговара со Столтенберг, тој изнесува информации кои се и бeзбeднocнo критични и кои не би требало да ги раскажува на телефон, особено не со лица чиј идентитет не е проверен и потврден.

Сто илјади за Вартоломеј, сто за на Петро бишкарнико. Има ли пилот во авионот?

Заев на лажниот Порошенко: 100 илјади евра за Вартоломеј да ја реши МПЦ не се проблем 2 (ВИДЕО)

SHARE