Десетина минути по премиерот Зоран Заев, на социјалните мрежи се огласи и вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска со идентична порака дека „граѓаните заслужуваат правда“, но во малку поинаков контекст.

„Најодговорно се спротивставувам на оркестрираните обиди да се стави знак на еднаквост меѓу криминалците и оние кои не се тоа, меѓу корумпираните и оние кои избрале да работат чесно. Граѓаните заслужуваат правда!“, порача потпретседателката на владеачката СДСМ.

SHARE