Министерката за одбрана Радмила Шекеринска се пофали на социјалните мрежи дека Армијата ужива најголема доверба од институциите кај граѓаните, предизвикувајќи лавина реакции.

Дел од реакциите:

„Ова пишуваш за Армијата на вашата земја?“;

„Уште ти да не беше министерка на војската, ќе имаше рејтинг 86 проценти“;

„Ова за тебе е успех? Ама сериозно кажи ми? Држава во која најголема поддршка имаат Армија и Религија?“;

„Во Армијата, не во Министерството за одбрана. Министерството е политичка структура, Армијата е уставна структура. Рејтингот на Армијата не е рејтинг на Министерството“;

„Во Армијата на Македонија, не во тебе. Не си препишувај заслуги, изгледаш патетично“;

„Анкетава вели дека само 19 отсто од луѓето имаат доверба во Армијата, тоа е тотален дебакл. Бројките се едни од најниските во регионот. И за тебе ова е УСПЕХ?“;

„Луѓето веруваат во Армијата не поради тоа што ти си главна, туку и покрај тоа шпто ти си главна“.

SHARE