Министерката за одбрана Радмила Шекеринска на денешната трибина „Фер општество – шанса за сите“ во Битола се пофали дека само со две мерки Владата им вратила на граѓаните 27 милиони евра.

„Нашите клучни ветувања се трудевме да ги испорачаме во правата година – успеавме да ја укинеме радиодифузната такса и да ја вратиме евтината тарифа на струјата. И само по тие две основи успеавме кај граѓаните да вратиме 27 милиони евра, кои нема да останат во државното ќесе, туку ќе се вратат во ќесето на сите различни семејства“, рече потпретседателката на Владата.

„Успеавме и минималната плата да ја зголемиме и апсолутно немаме дилеми дека тој тренд ќе продолжи. Во последниве девет години немало ниту една година кога порастот на просечната плата бил волку висок. Некаде околу две илјади денари е разликата што ја постигнавме. И тука не завршуваме. Затоа, секој пат кога ќе кажат: ‘А каде се 500. евра?’, ние бевме многу прецизни – рековме дека на крајот на мандатот ќе обезбедиме просечната плата во Македонија да биде 30.000 денари“, додаде Шекеринска.

SHARE

4 Коментари

  1. Тешка шизофренија…страшното е што веруваат во ова што го лупетаат

  2. ОВАА Г-ЃА ВЕРОЈАТНО САМАТА СЕБЕ СЕ ЛАЖЕ БИДЕЈЌИ СИТЕ ОСТАНАТИ ВЕЌЕ НЕМОЖЕ СО НИШТО ДА ГИ ИЗЛАЖЕ. ЗА ВИСТИНА НА ГРАЃАНИТЕ ДА СЕ ЗНАЕ ДЕКА ВЕДНАШ ПО ТАКВОТО УКИНУВАЊЕ НА РДТ УДРИЈА СО ПО 3 /ТРИ/ ДЕНАРИ АКЦИЗА ПО ЛИТАР ДИЗЕЛ ГОРИВО, ЗОШТО, СИГУРНО НЕ ЗА КУПУВАЊЕ СЛАМА!? ПОТОА НИВНИОТ ТВ ПАРТНЕР ЈА ЗГОЛЕМИ ТВ ПРЕТПЛАТАТА НА КАБЕЛСКАТА МРЕЖА, ЗОШТО, СИГУРНО НЕ ЗА КУПУВАЊЕ СЕНО !? ПОТОА СЛЕДИ УКИНУВАЊЕ НА ТВ ПРЕНОСИ ОД ВРВНИОТ ФУДБАЛ ВО ЕВРОПА , ЛИГА НА ШАМПИОНИ И ЛИГА НА ЕВРОПА. ЕТЕ ДРАГИ МОИ ТАКА СЕ ДОАЃА ДО ЖИВОТ ЗА СИТЕ /НЕЗНАМ ДА ЛИ ТУКА СЕ ОПФАТЕНИ И ДОМАШНИТЕ И ДИВИ ЖИВОТНИ/?

  3. G-gjo, mislam deka ste utnale barem 1 (edna) nula. Imeno, tolku ni se pojacha standardot, shto ne znaeme shto so parite, ama vie ste skromna: 27 milioni, mislam deka se sepak 270milioni i toa evra, eeej!?!
    Prikaski za mali deca, a uporno mislat deka im veruvame!

Comments are closed.