Шест месеци затвор за пијан македонски возач во Италија

Возач од Македонија на возраст од 29 години вчера е уапсен во италијанскиот град Мерано и од карабиниерите е одведен на издржување шестмесечна затворска казна поради возење под дејство на алкохол.

Тој бил запрен при рутинска полициска контрола во градот на северот од Италија, па по идентификацијата полицајците го спровеле во затворот во Болцано врз основа на налогот од тамошниот Суд.

SHARE

1 Коментар

  1. Оној момент кога кажа дека народот е искомплексиран и дека се срами од сопствениот народ и се ова го кажа во Собранието на РМ обраќајќи се како Министер за надворешни работи на РМ, тој момент докажа ДЕКА Е ЛУД и НЕПРЕСМЕТЛИВ, и дека не е во психичка состојба да потпише ништо што е правно обврзувачки! ПОНИШТУВАЊЕ ПРЕСПАНСКИОТ, а Димитров и Заев во лудница!

Comments are closed.