Шилегов најави плаќање паркинг и за мопеди!

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов, денеска за МИА изјави дека ЈП „Градски паркинг’ ќе означи места за паркирање на мотори и мотоцикли.

Оваа сезона паркирањето ќе биде бесплатно, изјавил градоначалникот а ќе стапи во сила од идната година. Според него, целта била кај овие учесници во сообраќајот да се создаде навика да паркираат на означените места.

Висината на цената на паркингот се уште не е утврдена. Но Шилегов најави дека дека тоа ќе го направи многу брзо.

SHARE