Секоја година на 22 декември милиони Шпанци го очекуваат извлекувањето на традиционалната божикна лотарија „Ел Гордо“ која има 200 годишна традиција.

 Оваа година „Ел Гордо“ (Дебелко) ќе исплати 2,38 милијарди евра на среќните добитници.

Цената на еден тикет за учество во лотаријат,а е 20 евра,а наградите се движат од 4.000 до 60.000 евра.

SHARE

Оставете коментар