Нема да се гради аеродром во Штип, а планираните средства за ова инвестиција ќе бидат пренасочени за животна средина, изјави првиот вицепремиер Артан Груби за ТВ21.

„Екологијата ќе биде врвен приоритет на новата влада. Затоа одлучивме, наместо нов аеродром, средствата планирани за таа инвестиција ТАВ Македонија ќе ги пренасочи за проекти од областа на екологијата“, рече Груби.

SHARE