Што ѝ е на Меркел, светот загрижен

За помалкуи од еден месец, на германската канцеларка ѝ и се случи три пати во јавност да „се тресе“ што предизвика бран реакцции и шпекулавии за нејзиното здравје во јавноста.

Официјално, но и според изјавите на канцеларката, таа е многу дoбро.

Експертот за читање од усни за радиото Antenne Bayern, тврди дека Меркел за време на третото тресење во јавност Меркел ги повторувала зборовите: „Ќе успеам, ќе успеам“, пренесуваат медиуми.

Фразата што потсетува на изјавата на Канцеларката од 2015 година, кога мигрантска криза предизвика голема бура кога зборувајќи за бранот бегалци, рече: „Ние ќе можеме да се справиме со ова ситуација“.

SHARE