Што доби “премиерот на Скопје”, покана или писмо (ФОТО)

Во низата дилеми за тоа дали Македонија треба толку многу да се радува за исходот од самитот на НАТО се наметнува и прашањето што точно добивме.

Ако се стават настрана реалната можност референдумот да пропадне заедно со грчката влада и со тоа членството во НАТО следно е прашањето дали навистина добивме покана или нешто друго.

Ако се анализира документот што Столтенберг му го даде на Заев на техничко и јазично а не на политичко ниво во него стои дека Македонија добила писмо а не покана за членство.

Практично освен најава за добивање покана Македонија не доби покана туку писмо.

Посебен проблем е што шефот на НАТО Столтенберг не ги почитува се уште актуелните резолуции на ОН и наместо со официјалната референца ни се обраќа со омилената грчка дестинација па така примателот на писмото односно на поканата Зоран Заев, е премиер на Скопје а не на Македонија.

SHARE

Comments are closed.