Швајцарците се за родителско отсуство на татковците

Швајцарците со големо мнозинство

Избирачите во Швајцарија денеска на референдум се изјасниле „за“ родителското отсуство за татковците и го отфрлиле предлогот да се отфрли ловот на заштитените видови како волците.

Граѓаните гласале „за“ набавка на нови борбени авиони во износ од шест милијари швајцарски франци, но со големо мнозинство го отфрлиле прашањето повиорзано со укинување на договорот за слободното движење на луѓето со Европската унија, покажуваат проекциите на телевизијата SRF.

SHARE