Ларс Даниелсон, постојан претставник на Шведска во Европска унија, со комплиментите за Никола Димитров и „неговата земја“ измами преземање на објавата на Твитер од македонскиот министер за надворешни работи.

„Многу интересно излагање од Никола Димитров. Сите ние сакаме неговата земја да продолжи со импресивната реформска работа“, твитна Даниелсон, не прецизирајќи за какви реформски зафати зборува, ниту од кои „сите тие“ се посебно одушевени.

SHARE

2 Коментари

  1. Црната аристократија (попознато како црно племство, денес инсталирано во во тнр дипломатско педофилско друштво) има свои методи и вокабулар, кој за обичните луѓе е не-разбирлив.
    Па така и вам не ви е јасно што сакал овој да рече, за кои и кави реформи зборува јасно им е само ним.
    Јас пак, од подмладок на нацисти не очекувам некое особено цивилизациско просветлување, за таквиот подмладок разбирливо е етноцид врз македонскиот народ биде – е препознат како реформа, впрочем тој и таквите само за такви реформи се компетентни.

    Туку друго сакав, овој Димитров инаку “новобалгарска интелигенција“ некои дури денес виделе дека се работи за велепредавник, е па-сеа ако ним им требаше еден Викиликс да објави сведоштва за достигнувањата на Димитров за да тие разберат за каков капацитет се работи, тогаш е јасно зошто Македонија се наоѓа во таква позиција. Ако тие од самата биографија на дотичниот не можеа да видат дека се работи за кадар на познатата Доста (инаку бугарски агент на АлЦИАда стално вработена во Софиската канцеларија) она иста која го инсталира Трајковски за претседаел и која беше многу блиска со родителите на Димитров (блиска по себесознанијата за бугарските им корени) и кога некои луѓе се занимаваат со политика а не се во состојба да направат елементарна анализа за тоа со кого си имаат работа, треба да им се препорача веднаш да менуваат “професија“ многу повеќе ќе им лежи копање канаљи!

Comments are closed.