Македоски државјани кои биле дел од меѓународна криминална мрежа, криумчареле мигранти од Македонија и Албанија во САД и Канада.

Седум лица се веќе уапсени по претреси во Охрид, Струга, Дебар и Скопје, соопшти „24 вести“.

Мигрантите биле криумчарени со лажни документи за идентификација, а за таа услуга плаќале по 20 до 25 илјади долари, пренесе Канал 5. 

SHARE