Сидеров: Да се принуди Македонија да не присвојува бугарска историја

Лидерот на бугарската националистичка партија „Атака“, Волен Сидеров, предлага анекс кон Договорот за пријателство, добрососедство и соработка помеѓу Бугарија и Република Македонија со кој ќе се принуди Македонија да се воздржи од секакви шпекулации и обиди за присвојување на историски настани или личности од бугарската историја.

Инаку, изјави Сидеров за новинарите, Бугарија да ја преиспита својата поддршка за ЕУ, пренесе агенцијата БТА.

SHARE

Comments are closed.