Силен притисок врз админстрацијата за прославата за промена на името и НАТО (ФОТО)

Откако голем дел од музичарите го откажуваат настапот на утрешните настапи на прославата за промена на името и поканата за влез во НАТО и откако стана јасно дека владата се соочува со опасност прославата да пропадне, владата со последното оружје, започна да ги присилува административците да дојдат.

Откако вчера сите високи членови на СДСМ и ДУИ орално агитирале нивните колеги да дојдат на прославата денеска во сите министерства и владини институции се испраќаат писмени покани до вработените.

Expres.mk дојде до повеќе такви покани а овде ви ја прикажуваме таа што утрово била испратена до вработени во МНР.

И препораките на Прибе и сугестиите на Европската комисија беа во правец на спречување на партизација и злоупотреба на администрацијата во партиски цели.

SHARE

Comments are closed.