Силјановска му врати на Заев

По денешната изјава на премиероит Зоран Заев дека таа  е надвор од актуелниот концепт на живот, надеж и живеење на огромно мнозинство од граѓаните, и надвор од концептот едно општество за сите, Гордана Силјановска одговори.

„Јас сум надвор од неговиот концепт на живот во кој работа има само за децата на неговите министри и владини функционери.  Надвор сум од неговиот концепт за живот во кој тендери има само за неговите соработници, пријатели, роднини и партиски другари. 

Не сакам да бидам дел од концептот во кој живеењето значи од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување да исчезнат 19 милиони и никој да не одговара“, напиша пСилјановска.

Нејзиниот избор за кндидат на претседателкитте избори во април предизвика нервози кај вледејачката гарнититута, која ќе бара поодршка кај парттѕите на македонките Албанци.

SHARE

1 Коментар

Comments are closed.