Силјановска: Собранието да не биде „дом за бесење“ на демократијата (ВИДЕО)

„Парламентот треба да биде најпрестижната школа на демократија во која низ дијалог со аргументи и различни ставови, ставови на граѓаните се трага по консензус за најважните решенија.

Не со тиранија на мнозинството, со купопродажба на гласови, не со кршење на уставот и законите…

Тоа не е школа на демократија, тоа е узурпиран народен простор, зошто парламентите се нарекуваат и домови, граѓански домови, а не пратенички домови, одамна тој дом што би рекол Костурица е „дом за бесење“ на демократијата, изјави вечерва на митингот во скопската населба Аеродром, кандидатката за претседател на државата, Гордана Силјановска Давкова.

Таа рече дека мора да постои поделба на власта на законодавна, извршна и судска.

Но, дека мора да се знае што е собрание, влада а претседателот на државата да не биде „заборавен дури и во функции кои се најпретседателск да склучува меѓународни во името на Република Македонија а не на безимената држава како во Преспанскиот Договор“.

SHARE

6 Коментари

    • MINATIOT PAT MALCE BESHE NA ZAGUBA, SLEDNIOT PAT SITE PARI I IMOTOT KE TI KONFISKUVAME MAJMUNE, HAHAHAHA!

    • ДПМНЕ последната пара ќе ти земе и куќата ќе ти запали. Играј си играчки.

  1. Dali ke se besat e prasalnik a dali E dom za besneenje toa e dokazano so nivnite postapki na uzurpacijata na se sto e makedonsko.

Comments are closed.