„Уште во насловот се гледа дека наместо да се преговара за разликите за името, се преговара и се се регулира историјата, македонскиот идентитет, меморијата, уставниот и политичкиот систем, културата. Во правото за ваквите договори велиме дека  октроирани, односно наметнати, изјави, меѓу другото, професорката Гордана Сиљановска на трибината насловена  „Договорот на Грција со ‘втората страна’“.

Значи „Алсат м“ ќе може, ама не може МТВ вели во еден момент професорката.

Сиљановска уште вели дека кога сте во друштво на „венецијански трговци само Шекспир може да помогне“

SHARE

Comments are closed.