„Ако православните верници беа затворени за време на Велигден, тоа не значи дека и муслиманите, заради „ рамноправност“, треба да бидат во куќен притвор за Рамазан Бајрам“, пишува на Фејсбук професорката Гордасна Силјановска Давкова.
„Дали треба или не, да има полициски час, единствено зависи од фактичката ситуација и мерката треба да биде пропорционална на реалната закана“.

Ќе има ли полициски час викендов? Одлуката за воведување полициски час/карантин, за време на Рамазан Бајрам, не смее…

Posted by Проф.д-р Гордана Силјановска Давкова on Tuesday, May 19, 2020
SHARE